Överallt syntes de blå-röda plakaten på Römertorget i Frankfurt. Åtta dagar före valet ville det nybildade partiet Alternativ för Tyskland demonstrera styrka och sympatisörer från hela Tyskland hade kommit till Frankfurt.
Partiet är enligt opinionsmätningarna alldeles nära att komma över femprocents-spärren och om det lyckas förändras det politiska landskapet i Tyskland.
Vad är det för människor som en regnig lördag är beredda att ge sig ut på gatorna? Till det yttre ser demonstranterna ut som ett tvärsnitt av befolkningen, även om snittåldern sannolikt ligger någonstans melln 50 och 60 år.
Här och där en till synes typisk akademiker, partiet bildades av företrädesvis professorer och doktorer, och här och där den typ av lite vilsna människor som anar morgonluft när ett nytt parti bildas och hoppas att deras stund därmed är kommen.
Men i huvudsak alldeles vanliga tyskar från medelklassen – DN träffade en advokat, en bilhandlare, en bankman och en tandläkare. Alla utom en hade tidigare rösta borgerligt, alla utom en hade aldrig tidigare varit med i ett politiskt parti.
– Jag kunde inte stå ut med att landet körs i botten, säger advokaten Margot Rheinheimer-Bradtke från Taunusstein, 30 kilometer från Frankfurt.
Tidigare har hon röstat på Merkels CDU och senast på liberala FDP. Hon gick med i det nya partiet när det grundades i våras.
Partiets idé är att räddningsaktionerna för euron ska stoppas och det i sin tur ska få de krisande länderna i Sydeuropa att lämna valutasamarbetet. I förlängningen kan det betyda att Tyskland får D-marken åter. Tyska exportvaror blir väsentligt dyrare, å andra sidan blir importen av råvaror billigare.
– Vi klarar att leva med D-marken, det gick förut, säger hon.
Men hela den europeiska idén hotas?
– Varför det? Det är euron som splittrar euron. Man kan inte på konstlad väg nivellera något som inte passar ihop.
Om Alternativ för Tyskland kommer in betyder det sannolikt att CDU måste regera med Socialdemokraterna?
– De etablerade partierna är ändå samstämmiga, säger hon och rycker på axlarna.
Man säger att partiet drar till sig högerextrema?
– Det gör man för att skada oss, säger Margot Rheinheimer-Bradtke.
– De etablerade partiernas sista vapen, inflikar hennes man.
Den pensionerade bilhandlaren Werner Brockhoff har en liten partiflagga i handen, ensam har han åkt från Darmstadt. Inte heller han har varit med i ett parti förut, också han röstade tidigare borgerligt.
– Det går inte att fortsätt som vi gör med euroräddningen. Krisländerna måste komma på fötter och det kan de bara göra genom att devalvera och det inte går inte i valutasamarbetet, säger han.
Demonstrationståget går från Römertorget till Europeiska centralbankens skyskrapa. Talaren Konrad Adam, en känd konservativ publicist, pekar på skyskrapan och säger att därinne styr personer som blivit utnämnda, men inte valda av folket. De kan aldrig ställas till ansvar, men har tilldelats en oerhörd makt.
– Wir sind das Volk, wir sind das Volk, ljuder plötsligt talkörerna.
– Ja det är ni. Men ni har inte tillfrågats om att makten ska flyttas från parlamentet till en bank. Ge ”gammelpartierna” det svar de förtjänar den 22 september, ropar Konrad Adam innan han klättrar ned från plattform där han talat.
Peter Haag från Karlsruhe lyssnar, han bär på ett plakat med bild på en liten pojke som undrar om det är hans eller bankernas framtid som gäller. Pensionären Peter Haag har själv fyra barnbarn.
– Jag jobbade i en bank förut och vet som insider vilka lögner som sprids, som den att vi inte skulle ha en skuldunion, säger Peter Haag, som tidigare var medlem i Socialdemokraterna.
Han har kommit i sällskap med Christina Baum, ännu en person aldrig varit med i ett parti och i somras tog en av sina semesterveckor för att åka på valturné.
– Min man säger att han inte känner igen mig, att jag blivit en ”revoluzzer”, säger hon, till vardags är hon tandläkare.
Hennes magkänsla sade henne att något var fel med euro-politiken, därför gick hon med i det nya partiet. Tidigare har hon röstat borgerligt, men aldrig varit medlem i något parti. Det är också första gången hon demonstrerar.
Alternativ för Tyskland har inte bara euro-politiken på programmet, nu skjuter man också in sig på invandringen. Aktuellt just nu i Tyskland är behovet av utbildad arbetskraft eftersom befolkningen åldras snabbt.
Samtidigt har tiotusentals romer från Rumänien och Bulgarien tagit sin tillflykt till Tyskland den senaste tiden och det har lett till konflikter.
Alternativ för Tyskland säger nu att det bara är en viss invandring man vill ha – de integrationsvilliga och utbildade.
– Det måste bli slut på invandringen till vårt socialsystem, säger Christina Baum.
I EU är gränserna öppna?
– Ja, men ska inte kunna få högre socialbidrag än i sitt hemland, säger Christina Baum.
Går det verkligen att reglera?
– Det är åtminstone en idé. Om vi tar emot alla, vem ska då betala, undrar tandläkaren från Lauda-Königshofen i södra Tyskland.
Talesmannen Bernd Lucke, ekonomiprofessor i Hamburg, har tidigare i veckan sagt att det är ”bottensatsen” som kommer till Tyskland.
Vi är tillbaka på Römertorget och Lucke står på scenen i sin blå pikétröja med partimärket på bröstet.
Före honom har Richard Sulik talat. Han leder partiet Frihet och solidaritet i Slovakien och hans vägran att ställa sig bakom det andra räddningspaketet till Grekland fällde den borgerliga regeringen i Slovakien för två år sedan.
Nu säger han till människorna på torget, säkert mer än tusen personer att ”Alternativ för Tyskland utgör vårt hopp”.
Bernd Lucke tar över och påminner om att i Paulskyrkan en bit bort samlades de demokratiska revolutionärerna för 165 år sedan för att göra slut på adelns herravälde. Han säger att Alternativ för Tyskland verkar i den traditionen, nu handlar det om att ge dem som aldrig tillfrågats en röst.
Han säger att om folket tillfrågats hade det aldrig blivit några räddningspaket eller fonder som EFSF och ESM.
– Draghi är en gangster, ropar en skäggig man.
– Inte ens euron hade införts.
– Richtig, hörs en annan man ropa.
– Wir sind das Volk, ljuder talkörerna på nytt.
Lucke påminner om att parollen ”Vi är folket” stammar från den fredliga revolutionen i Östtyskland som fick muren på fall. Han säger att när han nu träffar folk i den före detta kommunistiska delen av Tyskland så möter han besvikna människor, de hade väntat sig något annat av demokratin.
Nya talkörer.
Lucke fortsätter, upprymd av responsen.
– Den politik som förts handlar inte om att hjälpa det grekiska, portugisiska eller irländska folket utan om att övervältra riskerna på skattebetalarna, säger ekonomiprofessorn som tills för några år sedan var medlem i CDU.
Det regnar. Lucke måste runda av. Han säger att han inte hinner ta upp energifrågorna, invandringen, utbildningen och säkerhetsfrågorna.
Han talar om den enorma entusiasm han mött under sin valturné i landet, han säger att Alternativ för Tyskland inte är något parti i egentlig mening, mer än gräsrotsrörelse. Efter valet den 22 september följer Europavalet nästa år. Det gäller att hålla ångan uppe.
– Vi är folket – enkla medborgare, skattebetalare och drabbade av den politik som förts, säger den pojkaktige fembarnspappan från Hamburg, tillika ekonomiprofessor och möjlig ledamot av förbundsdagen om åtta dagar.